предприемач и писателАлександър Ненов

В случай, че все още не сте се запознали с мен или искате да научите повече, нека ви се представя накратко… или може би не много накратко.

Казвам се Александър Ненов, но съм известен още като Алекс Ненов. Наричам себе си сериен предприемач, тъй като съм реализирал (развил и продал) десетки онлайн бизнеси от 1997 г. насам. През ръцете ми са минали стотици български и чужди уебсайтове и онлайн проекти, голяма част от които са сред водещите сайтове в страната.

https://www.alexnenov.com/wp-content/uploads/2020/09/alexnenov-books.png

БиографияИнтернет кариера

През 2007г. продадох сайта TeenProblem.net на Инвестор.БГ АД, с което бе реализирана най-голямата публична сделка в българския интернет за времето си. Близо 5 години управлявах този и други по-малки проекти за една от най-големите онлайн медийни групи в страната.

През годините съм получавал множество награди на родните конкурси, сред които 2 първи места (и множество втори) на конкурса БГСАЙТ и почетната награда “Рицар на книгата” – награда, връчвана на хора с особен принос в популяризирането на книгите в България. Причината за тази награда бе кампанията “Якото четене”, реализирана в рамките на сайта TeenProblem.net, която достигна до над 1 000 000 посетители.

Книги

Автор съм на книги с бизнес насоченост, романи и разкази. Макар и привидно тези дейности да са несъвместими, за мен креативността в бизнеса се стимулира именно чрез художествената литература и изкуството. Това е и причината да гледам на бизнеса като на форма на изкуство – от програмирането, до финансовите потоци. Ето и заглавията на последните ми книги:

„На 1 клик разстояние“ (2012)
“Как да печелим от интернет?” (2015)
„Интернет безопасност“ (2016)
„Летящата планета“ (2017)
„Да мечтаеш отвъд“ (2018), сборник разкази
https://www.alexnenov.com/wp-content/uploads/2020/09/IMG_8862-scaled.jpg

Свържете се с мен

В случай, че искате консултация относно вашия бизнес, да ме поканите като лектор на ваше събитие или просто да споделите мнението си за някоя от моите книги – пишете ми. Отговарям на всеки.

Телефон
+359 885 173 232
E-MAIL
alex@alexnenov.com
Как да печелим от интернет?
"Да мечтаеш отвъд" - Александър Ненов
"Летящата планета" - Александър Ненов
"Интернет Безопасност" - Александър Ненов
"На 1 клик разстояние" - Александър Ненов

За четенеСтатии