Ето как да спечелим от лотарията

Ето как да спечелим от лотарията

Предполагам, че няма човек, който да не знае за десетките, а може би и  стотици, игри на национални, държавни и други подобни бинго лотарии, които се продават на всяка бензиностанция или лавка в страната. Отивате, търкате няколко поленца и… губите. Да, най-често се случва точно това. Губите по 1-2 лв., но по-опитните от нас губят по 10-20 лв.. Все пак процесът да забогатееш не е лесна работа и изисква жертви и труд – тоест повече талончета и много търкане.

Аз обаче имам схема, при която повечето от хората могат да забогатеят с този тип лотарии и тя работи безотказно. Ще ви я споделя, защото няма да ме направи по-беден, но вас може да ви направи по-богат.

Нека първо да разгледаме стандартния сценарии на този топ лотарии. Имате талон на стойност 2 лв. (примерно) и очаквате да спечелите хиляди левове инвестирайки тези 2 лв. Неписано правило гласи, че ако спечелим 2, 5 или 10 лв., веднага обръщаме парите в нови талони и процестът продължава до момента, в който не загубим всичко.

Моята схема

Отваряте сайта на Карол или Varchev (или произволен друг, стига да не ви предлага договор за разлика). Създавате си профили/сметка там. Винаги  когато ви хрумне да купите талонче на цена 2 лв. (или повече), вкарайте тези 2 или повече лева в сметката във въпросните сметки.

Втората стъпка е да знаете какво да правите с тези пари. Най-простото е – харесайте си компания от тези на българската фондова борса (виж тук) и си купете акции от тях. Как така с 2 лв. да станете акционер в компания? Лесно е – немалка част от акциите на компаниите са на достъпни цени от порядъка на 0.20  до 2 лв. Разбира се, можете да си съберете стойността на няколко билетчета и да закупите по-скъпа акция на цена 4-8-12 лв. или колкото ви душа иска.

Не бих го направил, защото не го разбирам

Интересен феномен е, че хората разбират как се търкат листчета хартия и процеса на загуба на своите пари – нещо, което е почти гарантирано. В същото време те не биха се впуснали с процеса на закупуване на акции, защото не разбират от тези неща. Добре, нека го погледнем от тази страна – ако сте фен на хазарта, то ако закупувате акции на стойност, която можете да си позволите, то вие реално играете хазарт. В дългосрочен план може да се окаже, че някои от акциите са понижили стойността си и парите, вложени в тях, са почти загубени, докато други са умножали стойността си в пъти и вие сте на печалба.

Това, което ще се получи, инвестирайки на сляпо, ще е с пъти по-успешно от търкането на листчета пред някоя лавка. Да, ефектът няма да дойде днес или утре, но след 3-5 години ще сте горд собственик на акции на стойност хиляди левове, които бихте могли да продадете и да ги обърнете в пари. Почти сигурно е, че в дългосрочен план така вложените 2 лв. ще ви донесат някаква, макар и малка печалба.

Първия път, когато направих това, бях млад, не знаех нито какво е БФБ, нито КФН, да не говорим за мечи и бичи пазар. Но нямаше и нужда да го знам. Купих акции от една копания, когато те струваха 6 лв. за брой. Продадох ги когато те станаха 12 лв. за брой. Всеки може да направи сметката, че аз съм удвоил инвестицията си. Направих подобни сделки десетки пъти с компании, за които знаех само най-общо с какво се занимават. Да, не е професионално и ако инвестирате големи суми е дори опасно да процедирате така. И все пак, ако на година харчите по 1000 лв. за лотарийни билетчета, то тези 1000 лв. обърнати в акции, са една добра инвестиция дори и 50% от тях да са от непечеливши компании.
*Материалът е с аналитичен характер и не е препоръка за покупко-продажба на ценни книжа.

12 Comments

  1. Спечели ме! Аз не играя Лоратия и то по наследство… Дядо ми имаше една такава стратегия за печалба от Тото-то. Не пускаше тото и така печелеше годишно по 52*цената на тото. И странното е, че с годините печелеше все повече!

    Не съм особен фен и на акциите, но предвид, че напоследък харча само за глупости. Май ще си отворя сметка… А Карол или Варчев да те почерпят! ;)

  2. Разпространявай! В България този тип вложения са много непознати, а реално (макар и малко оптимистично) могат да свършат добра работа за българската икономика. В момента едни 40-50 милиарда стоят по банки и единственото, което правят е да свалят депозитните лихви.

  3. С похарчени за хазарт 2 лева на ден, или 730 годишно, трудно ще направите повече пари, за това по – добре похарчете тези 730 лева за себе си. Така ще знаете за какво ги давате – вие определяте правилата, а не следвате чужди такива.

  4. Прав сте. Много умна идея. Само да попитам има ли приложения за телефон от гугъл апс? Защот огледах на карол, че имат само през апстор, но Варчев са ми сложни и така и не разбрах. Другият ми въпрос е, ако няма как да инсталирам приложение на телефона, има ли друг вариант за инвестиция? Изключвам компютъра, освен през компа по друг начив може ли ?

    1. През браузър е едната опция, но ако искате офлайн, можете да отидете във вашата банка или всеки борсов посредник и да да закупувате акции “на гише”. Така започнах като инвестираните суми от мен бяха срамно ниски, отивах в посредника на моята банка и те приемаха всичките ми поръчки и издаваха разписка от централния депозитар.

Leave A Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *