Други„Първи номер“ – трик за увеличаване на даренията!

януари 2, 20130

Случвало ли ви се е да ви звънне някой познат и да чувате шум от кола, радио, разговор в кафе или какво ли още не? Няма как да не ви се е случвало. Особено, ако името ви започва с А, то почти е сигурно, че сте имали подобни обаждания. Става дума  за обажданията, които стават когато някой седне на телефона си и набира, без изобщо да знае. Понякога този тип обаждания стават и не само при сядане. Новите тъчскрийн телефони предлагат още изобилие от възможности за случайно набиране на номера.

Обикновено най-застрашен е първият номер в списъка с контакти. Затова хората с буквата А страдат много повече от тези с буквата Я или Z.  Знам го от опит.

На Запад все повече набира скорост една инициатива за първия номер в бележника. Идеята е да поставите на първо място в телефонната си книжа номер на благотворителна организация, която събира пари за трансплантации, например. Така всеки път,  когато си седнете на телефона по неправилния начин, ще дарявате тези пари за нещо смислено. Защото така или иначе, вие ги харчите, но с това просто дразните някой от своите приятели и познати : )

Подобен експеримент в западна Европа е повишил даренията с над 30% за изключително кратко време. Защо да не го направим и ние?

Нека сменим първия си номер с номер за дарения – нека спрем да дразним приятелите си и спасим човешки живот.

Leave a Reply

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Required fields are marked *