КнигиНа 1 клик разстояние

май 10, 20122
(книгата е изчерпана)
За кого е тази книга?
Причината да напиша тази книга е, че дълги години приятели, познати и непознати търсиха решения от мен за своите идеи, целящи бърза печалба чрез интернет. Новините и филмите за интернет милиардерите допълнително разпалват пожара на На 1 клик разстояние - Александър Неновонлайн креативността и взех решение, че вместо да отговарям на всеки поотделно, би било добре да опиша всичко, което трябва да знаете, когато се захващате с интернет бизнес, в една книга. Тази книга не е за програмисти, дизайнери или интернет специалисти. Тя е за хората, които имат желание да печелят от интернет, но не знаят как става това, имат идея, но не знаят как да я реализират, мислят мащабно, но не вярват, че могат да направят първата крачка. За хора, които от консуматори на уеб, искат да се превърнат в създатели.

“На 1 клик разстояние” ще ви разкаже:Как се прави сайт с ентусиазъм и без бюджет?  Най-ценното е, че интернет дава възможност на човек с мечта, силна мотивация, желание и малко “джобни”, да се конкурира и дори да задмине корпорация инвестирала милиони в своите проекти. Това не е изключение! Това е начинът, по който са се случили 90% от сайтове, които ползвате в момента!
Как да се комуникира с програмисти?
Говори се, че програмистите са хора, като всички нас. Въпреки това, с тях понякога комуникацията е повече от трудна и неясна. Знам това поради факта, че програмирам още от 6-ти клас и неведнъж съм работил като програмист… само около 10 години. Като начало да започнем с това, че ако вие броите от 1 до 10, програмистите броят от 0 до n+1. Оттук започва всичко.
Как (не) се продава реклама онлайн?
Вие имате сайт, рекламна площ, импресии, потребители, но това не означава, че рекламодателите ще купят вашата реклама, просто защото тя се продава. Защо ли? Питах се това всеки един ден, в продължение на 7 години, докато най-големите рекламодатели в страната ми отказваха упорито да купят реклама от мен, независимо от цената и намаленията.
Какво е качествен трафик и нужен ли ни е той?
Трафикът в интернет малко прилича на трафика на наркотици – от него се изкарват добри и лесни пари, няма официално написани правила, а и на моменти се стига и до нарушаване на правила и закони. Може да имате най-прекрасната идея, невероятен дизайн, професионално програмиран и оптимизиран уеб сайт – нямате ли трафик към него, няма как да реализирате нито един бизнес модел. Поне до момента не е измислен бизнес модел базиран на нулева посещаемост.

Ако се занимаваш с онлайн неща вероятно го познаваш малко повече, като един от двамата братя Ненови с много популярния много навремето сайт Мошеник.бг, като създател на няколко доста успешни онлайн проекта като Teenproblem и NasamNatam.com – Жюстин Томс // Justine Toms’ blog // Виж целия текст »

Най-успешни са проектите, в които влагаш сърце. Обвързан ли си емоционално с идеята, ти ще вложиш много повече труд, време и страст в осъществяването й, съответно ще постигнеш по-добри резултати. – Мартина Панайотова // Econ.bg // Виж целия текст »

Блогът не се различава от всеки един друг уеб сайт. Затова не е важно да се питаме дали той може да изкара пари, а дали ние можем да изкараме пари от блога си. Мариян Йорданов // Investor.bg // Виж целия текст »

Не трябва да мислим за пари. Не трябва да мислим за печалба и за мамене на потребителите с цел печалба. Парите не трябва да присъстват като мисия изобщо. На първо място, вашата цел трябва да бъде удоволствието на потребителните. Мартина Панайотова // inews.bg // Виж целия текст »

Над 60% от интернет потребителите имат желание да стартират свой собствен интернет проект. Естествено, малка част от тях го правят, тъй като намират всевъзможни оправдания. Деси Кръстева // MobileNews.bg // Виж целия текст »

Интернет е необятна среда, в която има място за всеки – за неговите идеи, желания и мечти. Колкото и да са смели целите, мрежата ни дава реална възможност да ги достигнем, стига да сме достатъчно конкурентноспособни. Екип // Dnes.bg // Виж целия текст »
Книгата вдъхновява нещата да се правят по правилния начин, без идиотщини, без номера и тарикатщини, така познати у нас. “На 1 клик разстояние” прави нещата лични, точно както ги обичам – Алекс Ненов говори просто и ясно за всичко, в което сам аз вярвам по отношение на правенето на онлайн бизнес. Христо Блажев // Knigolandia.info // Виж целия текст »
Тъй като и аз съм минал през доста от перипетиите, казвам, че задължително трябва да обърнете внимание на съветите в „На 1 клик разстояние“ за избора на име на сайта, за комуникацията с дизайнери и уеб-агенции, за присъствието в социалните медии, за жизнените цикли на онлайн инициативите и едно от най-важните неща – за това как да продадеш проекта си (съветите в тази глава са достойни да се мерят с тези на Гай Кавазaки в „Проверка на реалността“, напълно сериозен съм!). Александър Кръстев // AzCheta.com // Виж целия текст »
“На 1 клик разстояние” не само, че представя целия процес на създаване на уеб бизнес и изясняване на терминология, грешки и добри практики, ами и ни дава насоки за това къде и как да внимаваме, как да създадем и комуникираме с екипа си, как да си спестим пари и не на последно място всичко това е подкрепено с много примери и цитати на известни в интернет средите хора, които са се изказали по въпроса. Божидар Бончев // BobiBonchev.com // Виж целия текст »

2 comments

Leave a Reply

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Required fields are marked *