Интернет бизнесЕто как да спечелим от лотарията

януари 25, 201612

Предполагам, че няма човек, който да не знае за десетките, а може би и  стотици, игри на национални, държавни и други подобни бинго лотарии, които се продават на всяка бензиностанция или лавка в страната. Отивате, търкате няколко поленца и… губите. Да, най-често се случва точно това. Губите по 1-2 лв., но по-опитните от нас губят по 10-20 лв.. Все пак процесът да забогатееш не е лесна работа и изисква жертви и труд – тоест повече талончета и много търкане.

Аз обаче имам схема, при която повечето от хората могат да забогатеят с този тип лотарии и тя работи безотказно. Ще ви я споделя, защото няма да ме направи по-беден, но вас може да ви направи по-богат.

Нека първо да разгледаме стандартния сценарии на този топ лотарии. Имате талон на стойност 2 лв. (примерно) и очаквате да спечелите хиляди левове инвестирайки тези 2 лв. Неписано правило гласи, че ако спечелим 2, 5 или 10 лв., веднага обръщаме парите в нови талони и процестът продължава до момента, в който не загубим всичко.

Моята схема

Отваряте сайта на Карол или Varchev (или произволен друг, стига да не ви предлага договор за разлика). Създавате си профили/сметка там. Винаги  когато ви хрумне да купите талонче на цена 2 лв. (или повече), вкарайте тези 2 или повече лева в сметката във въпросните сметки.

Втората стъпка е да знаете какво да правите с тези пари. Най-простото е – харесайте си компания от тези на българската фондова борса (виж тук) и си купете акции от тях. Как така с 2 лв. да станете акционер в компания? Лесно е – немалка част от акциите на компаниите са на достъпни цени от порядъка на 0.20  до 2 лв. Разбира се, можете да си съберете стойността на няколко билетчета и да закупите по-скъпа акция на цена 4-8-12 лв. или колкото ви душа иска.

Не бих го направил, защото не го разбирам

Интересен феномен е, че хората разбират как се търкат листчета хартия и процеса на загуба на своите пари – нещо, което е почти гарантирано. В същото време те не биха се впуснали с процеса на закупуване на акции, защото не разбират от тези неща. Добре, нека го погледнем от тази страна – ако сте фен на хазарта, то ако закупувате акции на стойност, която можете да си позволите, то вие реално играете хазарт. В дългосрочен план може да се окаже, че някои от акциите са понижили стойността си и парите, вложени в тях, са почти загубени, докато други са умножали стойността си в пъти и вие сте на печалба.

Това, което ще се получи, инвестирайки на сляпо, ще е с пъти по-успешно от търкането на листчета пред някоя лавка. Да, ефектът няма да дойде днес или утре, но след 3-5 години ще сте горд собственик на акции на стойност хиляди левове, които бихте могли да продадете и да ги обърнете в пари. Почти сигурно е, че в дългосрочен план така вложените 2 лв. ще ви донесат някаква, макар и малка печалба.

Първия път, когато направих това, бях млад, не знаех нито какво е БФБ, нито КФН, да не говорим за мечи и бичи пазар. Но нямаше и нужда да го знам. Купих акции от една копания, когато те струваха 6 лв. за брой. Продадох ги когато те станаха 12 лв. за брой. Всеки може да направи сметката, че аз съм удвоил инвестицията си. Направих подобни сделки десетки пъти с компании, за които знаех само най-общо с какво се занимават. Да, не е професионално и ако инвестирате големи суми е дори опасно да процедирате така. И все пак, ако на година харчите по 1000 лв. за лотарийни билетчета, то тези 1000 лв. обърнати в акции, са една добра инвестиция дори и 50% от тях да са от непечеливши компании.
*Материалът е с аналитичен характер и не е препоръка за покупко-продажба на ценни книжа.

12 comments

 • Георги

  януари 25, 2016 at 3:06 pm

  Спечели ме! Аз не играя Лоратия и то по наследство… Дядо ми имаше една такава стратегия за печалба от Тото-то. Не пускаше тото и така печелеше годишно по 52*цената на тото. И странното е, че с годините печелеше все повече!

  Не съм особен фен и на акциите, но предвид, че напоследък харча само за глупости. Май ще си отворя сметка… А Карол или Варчев да те почерпят! 😉

  Reply

 • Боби

  януари 25, 2016 at 3:08 pm

  Толкова много приятели искам да тагна с тази статия 🙂

  Reply

 • Марин

  януари 25, 2016 at 7:13 pm

  Аз веднъж си купих билет и спечелип 50 лева. И повече няма да пускам. 😀

  Reply

 • Светльо

  януари 26, 2016 at 7:01 pm

  Разпространявай! В България този тип вложения са много непознати, а реално (макар и малко оптимистично) могат да свършат добра работа за българската икономика. В момента едни 40-50 милиарда стоят по банки и единственото, което правят е да свалят депозитните лихви.

  Reply

 • Благовест Цветанов

  февруари 9, 2016 at 4:01 pm

  Прав си. След като прочетох статията ти преди седмица веднага се свързах с Карол. Тези дни ще подпишем договор. 🙂

  Reply

 • Свилен Николов

  октомври 12, 2016 at 11:21 pm

  Писах от една от тези компании мейл, дали платформата им е подходяща за търговия с обем 50-100лв на месец. Отговор нямам :).

  Reply

 • Акции

  април 11, 2017 at 12:42 pm

  С похарчени за хазарт 2 лева на ден, или 730 годишно, трудно ще направите повече пари, за това по – добре похарчете тези 730 лева за себе си. Така ще знаете за какво ги давате – вие определяте правилата, а не следвате чужди такива.

  Reply

 • тити

  февруари 20, 2018 at 2:07 pm

  Прав сте. Много умна идея. Само да попитам има ли приложения за телефон от гугъл апс? Защот огледах на карол, че имат само през апстор, но Варчев са ми сложни и така и не разбрах. Другият ми въпрос е, ако няма как да инсталирам приложение на телефона, има ли друг вариант за инвестиция? Изключвам компютъра, освен през компа по друг начив може ли ?

  Reply

  • Александър Ненов

   февруари 23, 2018 at 4:20 pm

   През браузър е едната опция, но ако искате офлайн, можете да отидете във вашата банка или всеки борсов посредник и да да закупувате акции „на гише“. Така започнах като инвестираните суми от мен бяха срамно ниски, отивах в посредника на моята банка и те приемаха всичките ми поръчки и издаваха разписка от централния депозитар.

   Reply

 • sevdalin

  ноември 27, 2018 at 2:22 pm

  tova e ala bala.

  Reply

Leave a Reply

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Required fields are marked *