Александър Ненов - за мен

Здравейте,

Александър Ненов, 2017

В случай, че все още не сте се запознали с мен или искате да научите повече, нека ви се представя накратко… или може би не много накратко.

Казвам се Александър Ненов, но съм известен още като Алекс Ненов. Наричам себе си сериен предприемач, тъй като съм реализирал (развил и продал) десетки онлайн бизнеси от 1997 г. насам. През ръцете ми са минали стотици български и чужди уебсайтове и онлайн проекти, голяма част от които са сред водещите сайтове в страната.

През 2007г. продадох сайта TeenProblem.net на Инвестор.БГ АД, с което бе реализирана най-голямата публична сделка в българския интернет за времето си, и години управлявах този и други по-малки проекти за една от най-големите онлайн медийни групи в страната.

През годините съм получавал множество награди на родните конкурси, сред които 2 първи места (и множество втори) на конкурса БГСАЙТ и почетната награда “Рицар на книгата” – награда, връчвана на хора с особен принос в популяризирането на книгите в България. Причината за тази награда бе кампанията “Якото четене”, реализирана в рамките на сайта TeenProblem.net, която  достигна до над 1 000 000 посетители.

Книги

Автор съм на книгите:  – пътеводителят за онлайн бизнес в България, и “Как да печелим от интернет?” (2015), като също така съм съставител на книгата “Диагноза тийн” (2009).

Събития

Често можете да ме видите като лектор на редица събития. Предстоящите ми участия можете да видите тук. През годините някои от най-запомнящите се събития, на които съм бил лектор, са:

  • Как да печелим от интернет? – целодневен семинар по едноименната книга
  • Синдром на десерта – TEDx Varna, 2016
  • Дигитален и вирусен маркетинг, който продава,или как да обърнем трафика в пари — Конференция „Digital Biblio Technologies“ 2015
  • Бъдеще ли е миналото? — Конференция „Digital Biblio Technologies“ 2014
  • Векът на информацията — TravelMind 2014
  • Време е за истински интернет бизнес — StartUp Blagoevgrad 2013
  • Интернет бизнес без грешки — TravelMind 2013
  • Информационна система за обработка и анализ на скринингови данни за доброкачествена простатна хиперплазия — 2013
  • Рекламна кампания за 0 лв. Или що е то вирусен маркетинг? — @ Интернет маркетинг с нулев бюджет 2012
  • Растежът заради самия растеж или кому е нужен вирусен маркетинг? — „Интернет маркетинг с нулев бюджет“ 2012

Имал съм щастието да консултирам и/или съм реализирал кампании за някои от най-големите родни и световни брандове сред които Coca-Cola, KLM, Microsoft, Samsung, NasamNatam, Peika.bg и много други.

И забавната част…

Освен от това, което работя (и адски много обичам да правя), се интересувам от научна фантастика, физика, астрономия и четенето на книги. Добрата новина е, че често тези интереси има как да се комбинират в една дейност. Също така понякога пиша фантастични разкази (клик).

В случай, че имате желание да се консултирате с мен във връзка с бъдещия си онлайн бизнес, да коментирате някоя от книгите ми или просто да ми кажете здрасти,  чувствайте се напълно свободни да го направите. Отговарям на всеки.